DÜZCE (AA) - Düzce'deki özel eğitim merkezinde okuyan işitme engelli çocukların kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak ve sosyal hayatta aktif hale gelmelerini sağlamak amacıyla, "Özel Bakış" projesi kapsamında cimnastik dersleri veriliyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce engelli öğrencilere yönelik proje kapsamında, ritm duygusunu geliştirmek ve öz güven kazandırmak amacıyla haftada 2 gün verilen eğitimde çocuklar birlikte hareket etmeyi öğrenirken, bir yandan kendilerini ifade etme imkanı da buluyor.

Çocuklara eğitim veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Cimnastik Antrenörü Erol Dursun, derslerin çocuklar üzerinde çok büyük etkileri olduğunu ve gelişme kaydettiklerini söyledi.

Öğrencilerin eğitimlere başlandığında algıda sıkıntı yaşadıklarını, fakat bu sorunun günden güne çözüldüğünü anlatan Dursun, "Biz de ilk başladığımızda daha önce işitme engellilerle çalışmadığımız için nasıl anlaşacağımızı bilmiyorduk. Zaman geçtikçe onlar bizi, biz onları tanıdık. İyi bir iletişim kurmaya çalıştık. Başlangıç ile şimdi arasında çok fark var, çocuklar kendilerini geliştirdi. Çok sıcak ve güzel bir ortam yakaladık." dedi.

Çocukları haftanın 2 günü örgün eğitim gördükleri okullardan alıp cimnastik salonuna getirdiklerini anlatan Erol Dursun, "Çocuklarımız burada çok mutlu ve neşeli. Buraya geldiklerinde huzurlu oluyorlar. Engelli arkadaşlarımız arasında bu yeteneği olan arkadaşlarımız var, biz onların desteklenmesini istiyoruz." diye konuştu.

- "Engellilere yönelik ne yapsak az"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Gülay Ercan ise engelli okullarına yönelik geliştirilen "Özel bakış" adı verdikleri projenin, öğrenci ve velilerden ilgi gördüğünü belirtti.

"Engellilere yönelik ne yapsak az." diyen Ercan, şöyle konuştu:

"Cimnastik ve yüzme başta olmak üzere engelli çocuklarımıza alan yaratmak istedik. Serbest zamanlarını faydalı şekilde değerlendirmelerini sağladık. Bedenlerini ve kendilerini değerli hissetmeleri için proje ile onları topluma kazandırmak için çalışmamızı başlattık. Katılım iyi fakat kitlesel olarak daha fazla kişiye ulaşmak istiyoruz. İmkanlar el verdiğince elimizden geleni onlar için yapmaya çalışıyoruz."

Sporun, engelli çocuklara toplumdan ayrılmadan sosyal hayata katılma öz güveni verdiğinin altını çizen Gülay Ercan, "Sadece engelli çocuklarımızda değil, deşarj olan çocuklarda da motivasyon sağlama etkisi var. Bu nedenle sporun bu etkileri engellilere daha çok yardımcı oluyor." şeklinde konuştu.