TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, korsan servislere karşı velileri uyararak, "Korsan servislerin biz ucuza taşırız tuzağına düşmesinler” dedi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Palandöken, 19 Eylül’de başlayacak olan 2016-2017 eğitim ve öğretim dönemi öncesinde velilere ve okul yöneticilerine uyarılarda bulundu. Okul kantinlerinde öğrencilere satılan gıdalara, velilerin ve okul yöneticilerinin çok dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Palandöken, “Evlatlarımızın sağlıklı beslenebilmesi için hijyen koşullarına dikkat eden esnaflarımızdan gıda ürünlerini temin edin. Seyyar olarak, açık tezgahlarda sağlıksız ve denetimsiz olarak okul çevrelerinde satış yapan kişilerin mutlaka denetlenmesi ve bu satışların önüne geçilmesi gereklidir. Çocuklarımız da sağlıksız beslenme ve açıkta yapılan satışlar konusunda mutlaka bilgilendirilmelidir. Çünkü yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın dengeli ve sağlıklı beslenmelerini tüm veliler olarak arzu ederiz. Bu konuda okul yönetimi ve emniyet yetkililerimiz okul çevresinde gerekli tedbirleri almalıdır” diye konuştu.

“OKUL SERVİSİNE DİKKAT"
Yeni eğitim ve öğretim yılı ile birlikte piyasada çok sayıda korsan servis aracının olduğuna da dikkat çeken Palandöken, “Okul sezonunun başlamasının ardından okullarımızın çevresinde korsan servis araç işletmecileri çoğalmaya başladı. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha güvenli bir eğitim ve öğretim için mutlaka yardımcı personeli ve ilgili mesleki odaya kayıtlı olan 60 bin 799 servis araçlarından birinin tercih edilmesi doğru olacaktır. Korsan servislerin biz ucuza taşırız tuzağına düşmesinler. Ayrıca servislerde rehber personel bulundurmayan servis araçlarını mutlaka Servis Araçları Odasına bildirmeliler. Emniyet yetkililerimiz, yapacakları denetimlerle evlatlarımızın can güvenliğini sağlamalıdır” ifadelerini kullandı.
(İHA)