Van’da önceki gece 2 Nisan Polisevi’ne yönelik PKK mensuplarınca gerçekleştirilen bombalı araç saldırısında hayatını kaybeden Dicle İdrak’ın hikâyesi yürek burktu.
Edremit ilçesi Süphan Mahallesindeki evinde taziyeleri kabul eden İdrak ailesi, “Onlar bu eve ateş düşürdü Allah da onların evine ateş düşürsün” diyerek teröre tepki gösterdi.

“Dicle cephede değildi, elinde de silah yoktu”
Amcası Mehmet İdrak, Dicle’nin 5 yaşındaki kardeşi Belçin’i göstererek, “Dicle gece saat 11’de bu çocuğun ekmeğini kazanmak için oradaydı. Yani savaşta değildi. Cephede değildi. Elinde silah yoktu. Bu çocukların ekmeği için çarşıdaydı. Ne diyebiliriz ki. Bu çocuklara ekmek getiriyordu. Babası 2009’da trafik kazasında vefat etti. Bu ailenin tek çalışan çocuğudur. 5 kişilik aileye bu kız bakıyordu. Bunun bir erkek kardeşi var. Bari o çalışsa bunların ekmeğini o getirseydi. Yetkililerin aileye sahip çıkmasını istiyoruz. Bu çocuğa bir ekmek getirsin bu çocuklar yetimdir. Bir tek çalışanları vardı. O da gitti. Ne yapılabilir. Her şeyi onların insafına bırakmışız. Diyecek bir şey bulamıyoruz. Acımız çok büyük çok üzülüyoruz” diyerek duygularını ifade etti.

“Allah bin katını onlara çektirsin”
Dicle İdrak’ın kuzeni Fırat Şahin de teröre tepki göstererek, “Kuzenimin 16 yaşına kadar kimseye bir zararı dokunmamış. Bir yıla yakındır o markette çalışıyordu. Gecenin bir vakti belki evine geleceği saatte bu menfur saldırıya kurban gitti. Melek gibi bir insandı. Bu yer ve göğe sığdıramayacağımız bir insanı toprağa sığdırdık. Bize bunları çektirenlere de Allah bin katını onlara çektirsin. Kahrolsun PKK inşallah Allah kabul etmesin. Onlar bu eve bu ateşi düşürdüler Allah da onların evlerine ateş düşürsün. Biz bunu asla kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.

“Evin tek çalışanıydı”
Acılarının çok büyük olduğunu ifade eden Şahin, “5 kişilik bir aileydi. Kaldılar 4 kişi 2 erkek 2 iki kız, babaları yok zaten. Evin tek çalışanıydı. O da ölünce çalışanları da yok şimdi. Bir erkek kardeşi var o da işten çıkmış gelmiş buralara. Yetkililerden tek isteğimi aileye sahip çıkmaları ve yardımcı olmalarıdır” dedi.

İşte Dicle İdrak’ın yürek burkan hikayesi
2009’da yaşanan trafik kazasından babasını kaybeden Dicle İdrak yetim kaldı. Gevaş’ta bulunan aile babanın ölümünden sonra Van’a taşındı. Dicle, annesi ve 4 kardeşine bakmak için yaklaşık bir yıl önce bir markette işe başladı ve ailesinin geçimini sağlayan tek kişiydi. Henüz 16 yaşında olan Dicle İdrak arkasında gözü yaşlı bir anne ile iki erkek ve iki kız kardeş bıraktı.
Kadınlar, İdrak’ın evinin önünde taziyelerini sunarken erkekler ise aileye Süphan Mahallesi Taziye Evinde başsağlığı diledi.
(İHA)