Beşiktaş Ortaköy'deki gece kulübüne düzenlenen  saldırının faili Abdülgadir Masharipov'un yakalanmasıyla çökertilen terör örgütü  DEAŞ hücresinin, alışveriş ve yer değiştirmede dikkat çekmemek için siyahi  kadınları kullandığı tespit edildi. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Ekipleri tarafından  Ortaköy'deki gece kulübü saldırganının yakalanması için yürütülen operasyonun  ayrıntıları ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre, yılbaşı gecesi 39 kişinin  öldürüldüğü saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla aranan şüpheli Masharipov'un  yakalanması için art arda operasyonlar düzenlendi

Daha önce polisin gerçekleştirdiği 4 ayrı operasyondan son anda  kurtulan Masharipov'un yakalanması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından bin  kişilik özel bir ekip kuruldu. Esenyurt 911 Sokak'taki bir siteye akşam  saatlerinde düzenlenen operasyonda Masharipov ile 4 kişi daha gözaltına alındı.  Gözaltına alınanlardan 1'inin Kırgız asıllı erkek, 3'ün de Mısır, Senegal ve  Somali uyruklu kadınlar olduğu öğrenildi.

Gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler  Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alındı.

Yapılan araştırmada şüphelilerin yakalandıkları adreste uzun süredir  kaldıkları, alışveriş ve yer değiştirmede dikkat çekmemek için de siyahi  kadınları kullandıkları tespit edildi.

Öte yandan şüphelilerin gözaltına alındıkları sitede polisin güvenlik  önlemi aldığı ve giriş-çıkışlara izin vermediği görüldü.

Bu arada, Abdülgadir Masharipov'un da mensubu olduğu terör örgütü  DEAŞ'ın Özbek yapılanmasına yönelik İstanbul'un 5 ilçesinde düzenlenen  operasyonlarda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.