SAMSUN (AA) - Şahinkaya Kanyonu'nda "Dünya ip üstünde en uzun kalma" rekorunu kıran İngiliz sporcu Jediah Doohan, Samsun Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Vezirköprü ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek ekstrem spor festivali Falcon Fest kapsamında 100 saat ile "Dünya ip üstünde en uzun kalma" rekorunu kıran Doohan ve arkadaşları, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır'a ziyarette bulundu.

Ziyarette Doohan'a plaket veren Çakır, "Samsun'umuzun tanıtımı için güzel bir festival oldu. Dünya rekorunun kırılması bizleri çok sevindirdi. İp üstünde yürüme rekoru da kırılsaydı sevincimiz katlanacaktı." dedi.

Doohan'dan rekorun başkası tarafından kırılması halinde tekrar Şahinkaya Kanyonu'na gelip yeni rekor denemesi yapma sözünü aldıklarını belirten Çakır, şöyle konuştu:

"Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz da festivali yakından takip etti. Bu yıl yapılan organizasyonun daha iyilerini önümüzdeki yıllarda gerçekleştireceğiz. Halkımızın da katılımını sağlayacak farklı spor dallarını festival kapsamında değerlendireceğiz. Sporcularla sürekli iletişim halinde olup festival boyunca meydana çıkacak aksiliklerin minimuma indirilmesini sağlayacağız."

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı ise, sporculara festivale katılımlarından dolayı teşekkür etti.