BAYBURT (AA) - Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Üniversite Konukevi'nde düzenlenen toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Çiğdem ve Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Ömer Can ve basın mensupları katıldı.

Rektör Coşkun, toplantıda yaptığı konuşmada, her akademik yıl başında basın mensuplarıyla bir araya geldiklerini ve yeni gelişmeleri birlikte değerlendirdiklerini söyledi.

Bayburt Üniversitesinin her geçen yıl biraz daha büyüdüğünü aktaran Coşkun, "Biz göreve geldiğimizde üniversitemizin 4 fakültesi vardı. Şu anda fakülte sayımız 6'ya çıkmış oldu. İlave Sağlık Bilimleri Fakültesi ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi'ni kurduk. Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne öğretim üyesi alımlarına başladık, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi'ne ise öğrenci de aldık." dedi.

Bayburt Üniversitesinde 2013 yılında rektör olarak göreve başladığında üniversitenin hiçbir alanda araştırma merkezinin bulunmadığını söyleyen Coşkun, "Şu anda 9 tane araştırma merkezimiz var. Tabi biz Bayburt Üniversitesi olarak bütün bu araştırma merkezlerimizle amacımız kendi kabuğuna çekilmiş bir üniversite oluşturmak değil. Bazı konularda da bize müracaat edilmesi gerekir, bizim incelemelerimize ve araştırma sonuçlarımıza itibar edilmesi gerekir." diye konuştu.