BARTIN (AA) - Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, kendi imkanları ile safran üreticiliğine başlayarak büyük başarı elde eden Bartın Üniversitesi öğrencisi Pembe Yıldız'ı tebrik etti.

Kaplan, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite öğrencisi Pempe Yıldız'ın safran üreticiliğindeki başarısını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Devletin bir iş girişimde bulunan herkese destek olduğunu aktaran Kaplan, "Girişimcilik konusunda küçük, büyük, kadın, erkek demeden herkes devletimizin desteklerinden yararlanıyor. Öğrencimizin de her şeyi devletten beklemek yerine, böyle girişimlerde bulunması ve başarı elde etmesi çok güzel bir durum olmuş. Öğrencimiz Pembe Yıldız, hem öğrenci hem de bir iş kadını olarak örnek bir iş sergiledi. Bu başarısının artarak devam edeceğine inanıyorum." ifadesini kullandı.

Babasının karşı çıkmasına rağmen bu işe başladığını ve safran bitkisinin gramını 50 liradan sattığını belirten Pembe Yıldız da, "2013 yılında babama bu işi yapacağımı söylediğimde inanmamıştı. Başladığımda ise en büyük destekçim ailem oldu. Bir yandan üniversiteye devam ederken, diğer yandan da safran üreticiliği yapıyorum." diye konuştu.

Yıldız, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Bartın İl Özel İdaresinden, "Bartın Safran Üretimini Geliştirme Projesi" kapsamında edindiği 8 bin 500 liralık destek ile toprağa ektiği 120 kilogram soğandan 350 kilogram safran hasadı elde etmişti.