Yenikapı metro istasyonunun duvarları 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin fotoğraflarıyla donatıldı.
15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların fotoğrafları İstanbul Yenikapı’daki metro istasyonun duvarlarına asıldı. Metro durağının bütün duvarları şehit fotolarıyla kaplanırken vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Alanda da her yer Türk bayraklarıyla donatıldı. Türk bayrağını alan vatandaşlar aileleriyle birlikte miting alanına akın ederken, "Vatanımıza sahip çıkıyoruz bizim gidecek başka vatanımız yok" dedi.
"Vatanımızı korumak için bugün buradayız" diyen bir aile, "Vatanımızı korumak için, hainlere fırsat vermemek için bugün ailecek buradayız. Geçmişte bu olaylar yaşanmış. Bir daha yaşanmasını istemiyorsak hep beraber burada olmak zorundayız. Bu sen ben kavgası değil. Beraberlik düşüncesi. Herkesin burada olmasını bekliyoruz. Başka vatanımız yok. Vatanımıza sahip çıkmak için herkes buraya gelsin diyorum" şeklinde konuştu.
Miting alanına gelen bir başka vatandaş ise, "Çok duygusalım. Bizim vatanımızdan başka vatanımız yok. Suriye’nin gidebileceği bir yer vardı. Bizim gidebileceğimiz bir yer yok. Bunun için ilk gece duyunca gözümden yaşlar aktı. ’Ben çoluk çocuğumu ne yapacağım. Kime teslim edeceğim. Nereye gidebilirim diye düşündüm.’ Cumhurbaşkanımız bize emretti. ’Sahalara inin’ dedi ve indik. Allah’a şükürler olsun yaralandık ama yıkılmadık" dedi.
(İHA)