RİZE (AA) - Rize İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde oluşturulan Rize Arama Kurtarma Ekibi (RİKE), Vali Erdoğan Bektaş'ı ziyaret etti.

İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, RİKE personellerinden oluşan heyet ile yaptığı ziyarette Bektaş'a, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Vali Bektaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Afet durumunda veya ihtiyaç anında sivil toplum kuruluşlarımızın bizlere yardımcı olması kurtarılan her bir can için gerçekten çok önemli. Gönüllülük esasına dayalı yaptığınız bütün arama ve kurtarma çalışmaları takdire şayan." diye konuştu.

Gönüllük duygusuyla toplumsal olaylarda hızlı ve etkin bir şekilde ekibin müdahalede bulunduğunu belirten Bektaş, insan odaklı bu hizmetin kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla geliştirilmesi ve daha ileri derecede hizmet sunulması için gerekli çalışmaları yapacaklarını aktardı.

İl Sağlık Müdürü Tepe ise kentteki acil durum ve afetlerde görev yapan tüm deneyimli ve tecrübeli ekiplerini bir çatı altında toplandığını dile getrdi.

Ekiple birlikte hem ilde hem de ülkede meydana gelebilecek olağanüstü durumlarda anında en hızlı ve koordineli bir şekilde müdahale etmek istediklerini anlatan Tepe, şunları kaydetti:

"Kamu kurumlarımızda malzeme ile sivil toplum kuruluşlarımızdaki insan gücünü birleştirerek en deneyimli ekiplerimizi bu gruba katarak birlikte daha güçlü bir şekilde Rize'ye ve ülkemize hizmet edeceğiz. Bu afet birimlerinde görevli personele her türlü afet durumlarında nasıl müdahalede bulunabilecekleri konusunda sık sık eğitimler verilmekte ve ekipler her an hazır durumdadır."