TRABZON (AA) - Trabzon'da, Araklıspor Kulübünce hayata geçirilen proje kapsamında, Araklı ilçesinde risk altında bulunan yaklaşık 150 genç sporla buluşturulacak.

Projeyi destekleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, gençlere tesis, ulaşım ve antrenörlük konusunda katkı sağlayacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Araklı ilçesine giderek Araklıspor Kulübü Başkanı Erdal Kılıçaslan ile bir araya geldi.

Kılıçaslan ile bir süre sohbet eden Öztürk, projenin detayları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Öztürk, burada yaptığı açıklamada, Araklıspor Kulübünün hazırladığı projeye hem tesis hem ulaşım hem de antrenör desteği vereceklerini dile getirerek, gençleri 14 branşta eğitime alacaklarını söyledi.

Gençlerin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Öztürk, "Bu çocuklarımızla ilgilenmezsek, onları dertleri ve kötü alışkanlıkları ile baş başa bırakırsak, daha ağır vakalarla karşılaşabiliriz. Halbuki futbol, basketbol, atletizm, curling ve tenisle boş zamanlarını değerlendirebilir, sporla kendilerine olan güvenini artırabilir, hatta içlerinden yetenekli olanları yarışmalara bile hazırlayabiliriz." dedi.

Öztürk, projeye kaymakamlık ve belediyenin de destek verdiğine işaret ederek, "İlçemizin acilen yeni bir sahaya ihtiyacı var. Sıkıntıları bulunan mevcut saha ve arkasında bulunan antrenman sahası ile ortadaki hasar gören tribünün yeniden yapılması konusunda Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğümüz, en kısa sürede Araklı'ya yakışır yeni projeyi hayata geçirecek. Bu konuda net adımlar atılıyor." diye konuştu.

Koçarslan ise hazırladıkları projenin önemine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"İlçemizde risk altında bulunan, çeşitli istenmeyen kötü alışkanlıklara bulaşan gençlerimizin sporla buluşması, bu sayede toplumla kaynaşması için proje hazırlıyoruz. Bu şekilde spora başlayıp dünya şampiyonu bile olan risk altındaki birçok genç olduğunu biliyoruz. Görüştüğümüz risk altındaki gençlere bunları anlatıp bu işe daha çok sarılmalarını istiyoruz."