RİZE (AA) - Rize'de hastane önünde kavga ettikleri güvenlik görevlisini darbettikleri ve devlet malına zarar verdiklerini iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişiden ikisi tutuklandı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine hasta ziyareti için gelen M.A.Ö, H.D, M.A, . ve Y.G, içeri beraberlerinde getirdikleri çocuklarla girmek istedi.

Hastanenin güvenlik görevlilerinin, ziyaret saati dışında gelen şahıslara, çocuklarla hastaların bulunduğu kata çıkamayacaklarını belirtmesi üzerine tartışma çıktı.

Kavgaya dönüşen olayda, güvenlik görevlisi Ö.Ş, hastaneye girmek isteyen kişilerce darbedildi. Şahıslar, daha sonra hastanenin ziyaretçi bölümüne giden yol güzergahında bulunan otoparka ait güvenlik bariyerini, araçlarıyla çarparak kırdı.

Güvenlik görelilerinin şikayeti üzerine gözaltına alınan M.A.Ö, H.D, M.A, . ve Y.G, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şahıslardan M.A.Ö. ve H.D. çıkarıldıkları mahkemece "darp ve devlet malına zarar verme" suçundan tutuklanırken, M.A, ve Y.G. serbest bırakıldı.