Sağlık çalışanları zorlu arazi yapısına karşı ileri seviyede dağcılık eğitimi alıyor. 
Rize’de Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinde (UMKE) personeli, zorlu arazi şartlarına karşı hazır hale getirilmeleri için profesyonel dağcılara verilen “İp Sistemleri ve Taşıma Teknikleri” eğitiminden geçti. Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Rize’nin İkizdere İlçesi’nde gerçekleştirilen eğitim programına Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt İllerindeki 26 personel katıldı.

Sağlık personellerine 15 boyunca; ip düğümleri, ipe giriş ve iple iniş, emniyet alma, toprak tırmanış, triaj sedyesi tanıtımı ve demonstrasyon uygulaması, sedye ile hasta indirme demonstrasyon uygulaması, üstten emniyetle personel ve sedye indirme uygulaması, ip köprüsü kurulumu ve hasta transferi demonstrasyon gösterimi ve uygulaması konularında eğitim verildi.

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “UMKE ekipleri, ilimizde ve ülkemizde her türlü acil durum ve afetlerde en kısa sürede en iyi biçimde müdahale edebilecek şekilde eğitilmiş personellerden oluşmaktadır. Bu personellerin üst seviyede, her an hazırda ve yeterli birikimde tutulabilmeleri adına da yaptığımız bu ve benzeri eğitimler çok büyük önem taşımaktadır. Söz konusu teorik ve pratik eğitimler özellikle ilimiz ve bölgemiz coğrafyasına uygun şekilde detaylandırılarak devam edecektir” dedi.