RİZE (AA) - Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu meclis üyeleri ve iş adamları ile birlikte Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu.

Karamehmetoğlu, beraberinde Meclis Başkanı Ömer Ofluoğlu, Organize Sanayi Bölge Müdürü Hasan Günal ve bir çok yatırımcı ile Kalkandere bölgesinde yeni yapılan fabrikaları gezerek bilgi aldı.

Karamehmetoğlu, incelemeleri sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, sanayi bölgesinin Rize'nin en büyük projelerinden biri olduğunu ve 10 yıldır tamamlanması için çaba harcadıklarını belirtti.

Gelecekte Rize'nin üretimine çok büyük katkı sağlayacak, istihdamına ve ihracatına ciddi katkı sağlayacak olan fabrikaların bölgede yükselmeye başladığına değinen Karamehmetoğlu, "Bundan sonraki süreçte bunu ikinci ve üçüncü etap çalışmalarına başlayacağız. Rize'ye ciddi anlamda unvan kazandıracak. Ovit Tüneli de yılbaşı itibariyle devreye girecek. Yılbaşında ihalesi yapılacak olan Lojistik Merkezi ile Doğu Karadeniz Bölgesi bundan sonra en ekonominin stratejik noktasını oluşturacak." diye konuştu.

Rize'nin dördüncü derecede teşvikten istifade ettiğinin altını çizen Karamehmetoğlu, "Rize Organize Sanayi Bölgesinde 99 yıllığına bedelsiz arsa tahsisi yapıyoruz. Bunun elbette belirli şartları var. O şartlardan bir tanesi çalıştıracakları işçi sayısı ile birlikte bu alanlarda yaklaşık 2 bin 300 kişi istihdam edilecek. Bölgede bir fabrikamız üretime geçti. Diğer fabrikalarında yıl başına kadar tamamlamasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Rize Organize Sanayi Bölgesinin doğa ile iç içe olduğuna vurgu yapan Karamehmetoğlu, şunları kaydetti:

"En büyük zenginliğimiz yeşilimiz. Böyle bir yeşilliğin içinde sanayi bölgesi hayal edemezsiniz. Bu zenginliği elimizde tutmalıyız. Dolayısıyla burada en fazla hassasiyet gösterdiğimiz konulardan biriside doğaya, çevreye zarar vermeyecek tesisleri kurmaya çalıştık. Başarılı olduğumuza inanıyorum."