RİZE (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin "Bu ülkede 15 Temmuzlar bitmez. İlk defa 15 temmuz yaşamıyoruz. Bitmeyecekte. Kim 15 Temmuz başladı ve bitti bir daha olamayacak diye düşünüyorsa hata ediyor. Bu ülkede 1924 yılından bu yana biz sürekli 15 Temmuzları yaşıyoruz." dedi.

Milletvekili Külünk, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Rize Şubesi’nce (TÜMSİAD) İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Bir Millet Diriliyor Bir Ümmet Uyanıyor" konulu konferansa katıldı.

Türkiye'nin önümüzdeki yüz yılın dünyanın güç merkezinin şekillenmesindeki belirleyici güç olduğunu belirten Külünk, Türkiye dünyanın jeopolitik merkezi olduğunu söyledi.

Külünk, Türkiye'nin çok önemli bir yerde olduğunu vurgulayarak, "Onun için Türkiye'yi kendi başına bırakmak istemeyenlerin kendi arasındaki mücadelenin vücut bulduğu ülkedir Türkiye. Nasıl bir toprak parçasında yaşıyoruz? Ben de isterdim hiç sıkıntı olmasın. Refahımız zirvede olsun. Bir milletlerin kaderini coğrafyası ve haritası belirler. İki suyun birleştiği ve bir araya geldiği şehir İstanbul'un üzerinde neden bu kadar çok tartışma var. Çünkü Anadolu topraklarına hakim olan dünyayı belirler. Anadolu topraklarında güç olan dünyayı belirler." diye konuştu.

Türkiye'nin yalnızlaştırılma ve tek başına bırakılmaya çalışıldığını kaydeden Külünk, şunları söyledi:

"Bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yüksek sesle nasıl 'Dünya beşten büyüktür.' sözünün ardından, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin altıncı üyesi Türkiye masada olduğunda insanlığın kaderine bu kadar haksızca, zalimce müdahale edebilecekler mi? Mümkün mü? Afrika'da müdahale edebilecekler mi? Mümkün değil. Suriye'de Irak'ta bunlar olacak mı? Mümkün değil. Onun için Türkiye'yi 10 yıldır Erdoğan'sızlaştırmanın peşindeler. Türkiye'nin son 10 yıllık tarihi Türkiye'yi Erdoğan'sızlaştırma operasyonlarına muhatap bırakılmıştır. Türkiye'yi 10 yıldır Erdoğan'sızlaştırmak isteyenlerin bir tek hedefi vardır. O da, Türye'yi kontrol altında tutmak. Çünkü Türkiye, onlar için haddini aşmış bir ülkedir. 'Dünya beşten büyüktür.' demek kimin haddine. Ortadoğu'da yaptıkları yanlışları suratlarına vurmak kimin haddine. Son yüz yıldır bunlar bunlara alışmamış. Çünkü dünyayı tek kutuplu ve tek güç merkezli yönetmeye çalıştıkları için."

Külünk, 15 Temmuz'un ne ifade ettiğinin çok iyi anlaşılması gerektiğine dikkat çekerek, "15 Temmuz, bu milletin cumhuriyetin kuruluşundan itibaren ekonomik ve siyasi anlamda, ülkenin güçlülüğü yolunda vermiş olduğu mücadelede AK Parti iktidarı ile geldiği güçlü Türkiye noktasını tasfiye etmektir. 15 Temmuz, sıradan bir akşam değildir. 15 Temmuz, Allah'ın bu millete ikram ettiği bir lütuftur. O gece on saat sürdü ama on saatte yüz yıl var. On saatte on yıl var. On saatte bin yıl var. Sakın o gecenin on saat gibi kısa bir zamanda bu işgal girişiminin tasfiye edilmesi, bu işgal girişinin asıl mantığını unutturmasın." ifadelerini kullandı.

Külünk, Türkiye'nin bölgedeki gücünün kırılması için her dönem üzerinde oyun oynanmaya çalışılan bir ülke olduğunun altını çizdi.

Milletvekili Külünk, "Bu ülkede 15 Temmuzlar bitmez. İlk defa 15 temmuz yaşamıyoruz. Bitmeyecek de. Kim '15 Temmuz başladı ve bitti bir daha olamayacak.' diye düşünüyorsa hata ediyor. Bu ülkede 1924 yılından bu yana sürekli 15 Temmuzlar yaşıyoruz. Sakın 15 Temmuz'un o akşamki görüntüsü ekranı karartmasın. Bu ülkenin devalüasyonları, tarihi ekonomik tetikçilerin bu ülkeye dayattıkları 15 Temmuzlardır. 15 Temmuz'un vahameti 241 şehidimiz. 2 bin 195 gazimiz. Bu ülkenin ve bu milletin tankı, topu, uçağı, helikopteri ve silahı gasp edilip çalınıp bu hırsızlar tarafından bu millete doğrultulmasıdır."

Türkiye'nin ekonomik ve demokratik insan hakları alanında her türlü baskıya rağmen yolunda hızla ilerleyerek dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına girme hedefini gerçekleştireceğini sözlerine ekledi.

Programa, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkan Vekili Coşkun Yeğen, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve davetliler katıldı.