RİZE (AA) - Rize'de 2 bin sporcunun katılacağı yaz spor okulları düzenlenen törenle başladı.

Yeni Şehir Spor Salonu'nda gerçekleştirilen açılış törenine, Rize Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Çelik, antrenörler, sporcular ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda veli katıldı.

Vali Yazıcı, açılışta öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Yaz aylarında yapabileceğiniz en doğru şeyi bugün başlatıyorsunuz. Hayatınızda 'iyi ki yapmışım' diyebileceğiniz iki aylık güzel aktiviteyi bugün başlatıyorsunuz. Bu kararı verdiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. Kendinize güzel bir iyilik yaptınız" ifadesini kullandı.

Milletvekili Bak ise gençlerin bir hazine olduğunu ifade ederek, "Velilerimiz bugün güzel bir tabloyla karşı karşıya. Gençlerimiz evde ayak altında dolaşmayacak, spor yapacak. Sağlıklı olacaklar. Bugün bu tabloda 2 bin sporcumuz bu ülkenin başarısı için çalışmalara başlayacak. İnanıyorum ki bu sporcuların içinden çeşitli branşlarda Avrupa ve dünya şampiyonları çıkacak. Rize'de, spora yapılan bu yatırımlar Türk sporuna büyük sporcular yetiştirecek" diye konuştu.

Çelik de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak Rize'de 17 branşta 05-18 yaş grubunda 2 bin sporcuyla yaz spor okullarına başlattıklarını belirterek, "İlimizde son iki yılda il ve ilçelerde birçok tesis yapıldı. Yapılan tesislerde ilimiz tam bir spor kenti olmuştur. Rizemiz yüzme, akarsu kanosu gibi yeni spor dallarıyla tanıştı. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda ilimiz ve ülkemiz başarı ve gururla temsil edilmiştir" dedi.

Konuşmaların ardından judo, tekvando, karete ve boks branşlarında gösteriler yapıldı.