RİZE (AA) - Rize'nin Muradiye beldesinde, kuma olan 67 yaşındaki Marufe Yıldırım ve 62 yaşındaki Yüksel Fırtına, sağlık sorunları nedeniyle yürüyemedikleri için evlerine ilkel teleferik ile gidip geliyor.

Rahatsızlıklarından dolayı koltuk değneğine mahkum kadınlar, ulaşım için 150 metre uzunluğunda ve yerden 120 metre yükseklikteki ilkel teleferiği kullanıyor. Tehlikeye rağmen ilkel teleferiği kullanmaya mecbur olduklarını dile getiren kadınlar, yetkililerden yol sorununun çözümü için yardım bekliyor.

Marufe Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, yol bulunmadığı için mağdur olduklarını belirterek, "Doktor merdiven inip çıkmamızı yasakladı. Hasta olduğumuz için evimize teleferikle gidip geliyoruz. Hastalandıktan sonra, yaklaşık 9 senedir teleferiği kullanıyorum. Büyüklerimizden bizim bu sorunumuzu çözmelerini istiyoruz." dedi.

Özellikle kışın ve yağmurlu havalarda zorluk yaşadıklarını anlatan Yıldırım, "Bazen günde iki defa gidip gelmek zorunda kalıyorum. Bugün de yağmurlu, Yağmurda da teleferiğe binmek zorundayım." diye konuştu.

Yüksel Fırtına ise kalçasından ve ayağından 6 kez ameliyat olduğunu ifade ederek, "Sakat olduğum için yürümekte zorlanıyorum. Bu teleferikle evime gidip geliyorum ve çok korkuyorum. Sürekli 'başıma bir şey gelmesin' diye dua okuyorum. Yol yapılmak istendi ama bazı komşularımız buna izin vermedi. Bir an önce evimizin kapısına yol bekliyoruz. Aksi takdirde teleferikten başka şansımız yok." diye konuştu.