Türkiye ile Rusya’nın ilişkilerinin düzelmesi Kapadokya’da turizmcileri umutlandırdı.
Kasım 2015 tarihinde Türkiye’nin Rus uçağının düşürmesinin ardından Rusya ile Türkiye arasında yaşanan kriz atılan siyasi adımlarla büyük ölçüde sona erdi. Kapadokya Turistik Otelcileri ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kapadokya’da çok sayıda Rus turist ağırlamıyoruz. Fakat bizim en çok ağırladığımız ülkelerden bir tanesi Çin Halk Cumhuriyeti halkı. Rusya ile aranın düzelmesi demek Çin Halk Cumhuriyeti ile de dolaylı olarak ilişkilerin düzelmesi demektir" dedi.
Rusya ile ilişkilerin düzelmesinin domino etkisi sağlayarak Kapadokya turizmine olumlu yansıyacağını belirten Dinler, "Kapadokya’da çok sayıda Rus turist ağırlamıyoruz. Fakat bizim en çok ağırladığımız ülkelerden bir tanesi Çin Halk Cumhuriyeti halkı. Rusya ile aranın düzelmesi demek Çin Halk Cumhuriyeti ile de dolaylı olarak ilişkilerin düzelmesi demektir. Bu barışmanın o yüzden Kapadokya’ya çok büyük etkisi olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, İsrail ile diplomatik problemlerin sona ermesiyle de özelikle Musevi dinine mensup turistlerin Kapadokya bölgesini ziyaret etmesini beklediklerini söyledi. Dinler, "İsrail’den öyle ya da böyle ufak tefek rakamlarda olsa turistler geliyordu. Fakat İsrail geçen yıl Türkiye’ye seyahat uyarısı koydu. O seyahat uyarısını koyduğu gün ben çok iyi hatırlıyorum Amerika’dan iptaller almıştık. Kuzey Amerika ve Güney Amerika olmak üzere iptaller almıştık. Şimdi İsrail ile ilişkilerimiz tekrar normalleşiyor. Ve biz İsrail’i sadece İsrail ülkesinden gelecek olan turistler olarak düşünmemek lazım. Musevi dinine bağlı insanlar Kuzey Amerika’da, Güney Amerika’da bolca var. Onların da seyahat tercihine etki edecektir. Ben Kapadokya adına pozitif bir etki bekliyorum” ifadelerini kullandı.
(İHA)