KARABÜK (AA) - Safranbolu Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezinde (SAKEM) açılacak kurslar için protokol imzalandı.

İmza töreninde konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, SAKEM'in 8 şubede çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

SAKEM'de çalışmaları çeşitli paydaşlarla yaptıklarını ifade eden Aksoy, "Bu çalışmaların en yaygın olanı Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkeziyle yaptığımız paydaşlık anlaşmalarıdır. Bunun yanında İŞ-KUR, Ceza ve Tevkif Evleri, üniversitemiz ve diğere kamu kurum ve kuruluşlarıyla da çeşitli çalışmalarımız olmakta. İmzalanan protokolün ardından kurslarımız inşallah hızlı bir şekilde açılacak. 2016-2017 eğitim öğretim dönemindeki hedefimiz, 220 civarında kurs ile 4 bin 500 civarında kursiyere ulaşmaktır." diye konuştu.

İlçe Milli Eğirim Müdürü Muhammet Yılmaz ise, yaygın eğitim kapsamında Safranbolu Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün birlikte yapmış olduğu çalışmalara yenisini eklediklerini belirtti.

Hedeflerinin, yetişkin insanları sosyal ve kültürel faaliyetler açısından geliştirmek, meslek edindirme kurslarıyla becerilerini arttırmak olduğunu vurgulayan Yılmaz, bu yıl meslek edindirme kurslarına daha da ağırlık vereceklerini kaydetti.