KARABÜK (AA) - Yılda yaklaşık 750 bin yerli ve yabancı turisti ağırlayan, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Safranbolu'da iş adamı tarafından yaptırılan ilk 5 yıldızlı otelin kaba inşaatı tamamlandı.

Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi Safranbolu evi görünümde olan ve yapımına yaklaşık 1 yıl önce başlanan otelin kaba inşaatının tamamlandığını, otelin yaklaşık 5 bin yatak kapasitesi olan ilçeye büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Bunun ilçe turizminin geleceği için çok önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Aksoy, "Safranbolu, turizm açısından büyük hedeflere doğru hızla ilerliyor. Önümüze koyduğumuz 1 milyon turist sayısına ulaşmak amacıyla turizmi çeşitlendirmek, daha fonksiyonel hale getirmek, düşünce platformunu değiştirmek, tesisleri artırmak için gayretlerimiz var" diye konuştu. 

 Kamu kurum ve kuruluşları olarak 1 milyon turisti taşıyacak altyapıyı güçlendirdiklerini aktaran Aksoy, şöyle devam etti:

"Özel yatırımcılarımız da kendilerine düşen görevi fazlasıyla yerine getiriyor. 5 yıldızlı otelimizin çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu tür yatırımlar, Safranbolu'yu doğa ve kültür turizminde olduğu gibi kongre turizminde de üst sıralara çıkaracaktır."

Aksoy, otelin gelecek yılın ortalarında hizmete alınabileceğini kaydetti.

- Otel

Üç bin yıllık geçmişe sahip tarihi konakları ile ünlü ilçenin ilk 5 yıldızlı oteli özelliği taşıyan otel, 6 bin metrekarelik arsa üzerinde 9 bin 371 metrekare inşaat alanına sahip.  Tarihi Safranbolu evi görünümünde olacak 5 yıldızlı otelde 125 odada 280 yatak bulunacak.

Ayrıca otelde toplantı salonları, restoran, yüzme havuzu ile açık ve kapalı otopark yer alacak.