KARABÜK (AA) - ERSİN TURAN - UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan, Osmanlı döneminden kalma han, hamam, konak, cami, çeşme ve köprülerin yanında doğasıyla da önemli bir turizm merkezi olan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili için lokumcular tarafından yaklaşık 180 ton lokum hazırlanıyor.

Safranlı, Antep fıstıklı, çikolatalı, fındıklı, yaban mersinli ve güllü gibi bol çeşitli Safranbolu lokumları Ramazan Bayramı tatilinde ilçeye gelecek yerli ve yabancı turistlerin ağızlarını tatlandıracak.

İmalathanelerde hummalı bir şekilde bayrama hazırlanan lokum ustaları, satışa sunmak üzere yaklaşık 180 ton lokum hazırlıyor.

Bayram tatili dolayısıyla otellerin yüzde 100'lük doluluğa ulaştığı ilçeye, bayram boyunca 70-80 bin yerli ve yabancı turistin gelmesi bekleniyor.

- "En çok safranlı lokum tercih ediliyor"

Lokum firması sahibi Erdinç Sezer de firma olarak 10 ton lokum üreteceklerini belirtti.

İç turizmin nisan ve mayıs aylarında yoğun geçtiğini anlatan Sezer, "Biz bunun yansımalarının da Safranbolu'da Ramazan Bayramı tatilinde de faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu düşünceler kapsamında ona göre üretimimizi planladık. Umarız gelen misafirlerimizi mutlu eder, ağızlarını tatlandırabiliriz." ifadelerini kullandı.

Fındıklı, Antep fıstıklı, safranlı, çikolata kaplı, yaban mersinli, gül yapraklı lokumlar yaptıklarını kaydeden Sezer, sözlerini şöyle tamamladı:

"En çok safranlı lokum tercih ediliyor. İnsanlar hediye götürecekleri zaman o yörenin nesi meşhursa onu tercih ediyorlar. Bu da Safranbolu'ya adını veren safran bitkisiyle üretimi yapılan safranlı lokum misafirlerimiz tarafından en çok tercih yapılan ürünümüz."