KARABÜK (AA) - Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ali Sami Acar, "Dış Ticaret Eğitimi" semineri düzenlediklerini bildirdi.

Oda Başkanı Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yılında ülke ihracatı için 500 milyar dolar hedef konulduğunu belirtti.

Belirlenen bu hedefe ulaşmada ihracat pazarlamasını ve operasyonunu her aşamada başarıyla gerçekleştirilebilecek yetişmiş uzman elemanlara sahip olmanın öneminin büyük olduğunu ifade eden Acar, sözlerini şöyle sürdürdü

"Bu çerçevede, Safranbolu TSO olarak dış ticaretle ilgili firma ve kuruluşlarda çalışan personellerin, bu alandaki bilgi ve becerilerini geliştirmek, dış ticaretin hedeflenen düzeye ulaştırılmasında ve sağlıklı bir yapıya kavuşturulmasında ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla firma temsilcilerin katılımıyla düzenlenen programda katılımcılara dış ticarette ödeme şekilleri, teslim şekilleri ve finansman modellerine göre maliyet ve risk sorumlulukları, pazar araştırması, pazara giriş ve ihracatta sağlanan devlet yardımları konularında bilgiler aktarılmıştır.

Günümüzde uluslararası ticarette en önemli rekabet enstrümanı olan bilgiye ulaşma ve eğitim konusunda Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası olarak ihracatçılarımıza daha önceki yıllarda olduğu gibi her türlü desteği vermeye devam edeceğiz."