KARABÜK (AA) - Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Hasan Dede Otopark Projesiyle ilgili yaptıkları itirazın evrak eksikliği nedeniyle geri gönderildiğini bildirdi.

Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, itirazın eksikliklerinin tamamlanarak tekrar üst kurula gönderileceğini söyledi.

Tarihi Çarşı bölgesinde yoğun bir trafik yaşandığını ifade eden Aksoy, "Şu anda bile Safranbolu'da çok ciddi bir trafik yükü var. Bu trafik yükü bu alt yapıyla kalkmıyor. Tarihi Çarşı'ya girecek turistlerimiz için bir otopark sıkıntısı her zaman olacak. Bunun için üretilmiş olan en realist proje Hasan Dede Otopark Projesidir. Hasan Dede Otopark Projemiz ümit ediyorum ki, buradaki kurul sıcak bakar, eğer bakmazlarsa üst kuruldan biz bunu çıkaracağımızı düşünüyoruz. Hasan Dede Tepesine yapacağımız otopark bizim için çok elzem. Koruma kurulunu üst kurulumuzu daha duyarlı olmaya Safranbolu'nun bu otoparka olan ihtiyacını birebir yerinde inceleyerek kararlarını vermelerini hususunda tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Bu mevsimde bile çok güzel turistimiz var. Safranbolu, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden birisi, bunu hiç hafife almamak lazım." diye konuştu.