KARABÜK (AA) - Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Hasan Dede Tepesi Otopark Projesi kapsamında hazırlanan yeni projeyi Karabük Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kuruluna gönderdiklerini bildirdi.

Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce hazırlanan projenin kurul tarafından reddedildiğini, yeni bir proje hazırlayarak belediye meclisinde kabul edildiğini söyledi.

Mevcut imar planlarında Hasan Dede Tepesi'nin tarım alanı olarak yer aldığını ifade eden Aksoy, şöyle konuştu:

"Öncelikle tarım alanından çıkartılabilmesi hususunda İçişleri Bakanlığına başvuruda bulunduk. Bakanlık, bizim talep ettiğimiz faaliyetler hususunda karar aldı. Orası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı açısından da jeolojik yapılaşmaya kapalı alan olarak öngörülmekteydi. Sunduğumuz proje kapsamında oranın yapılaşmaya kapalı olan vasfı hususunda da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bizim projemizi haklı buldu ve bu yönde kararını değiştirdi. Bunların tamamı için de ek raporlar, ilave projeler ve analizler yaptırdık. Ardından buranın imar planı kapsamında esas ihtiyacımız olan otopark yapılması konusunda projemizi Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna sunduk. Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, yaklaşık 3-4 ay boyunca çeşitli sebepler ileri sürerek projemizi gündeme almadı. Sonradan gündeme alarak 15 dakika içerisinde benim aklımın ermediği bu işlere bakanların da aklının ermediği bir gerekçeyle 'koruma alanları üzerinde bütünsel değişiklik önerilemez' hükmü gereğince reddetti. Koruma planlarında biz bir gram geriye gidiş öngörmüyoruz. Şimdi yeni projemizi hazırlayıp kurula sunduk. Artık söz kurulda bekliyoruz. İnşallah buraya yapacağımız otoparkla Tarihi Çarşı'nın trafik sorununu büyük ölçüde çözmüş olacağız."