KARABÜK (AA) - Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, evlerinin önünde traktör römorkunun üzerinde oynarken nereden geldiği belli olmayan merminin isabet etmesi sonucu 5 yıl önce hayatını kaybeden Edanur'un babası Yusuf Avcı,  "Dosyaları hakimlere tekrar tekrar götüreceğiz daha da olmadı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağız" dedi.

Avcı, kızının mezarı başında gazetecilere yaptığı açıklamada, köyün yakınında bulunan 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığına ait 230 silahın incelendiğini ancak sonuç alınamadığını söyledi.

Askeri yetkililerin olayın olduğu tarihte "Bu kızımız bizim şehidimizdir" dediklerini iddia eden Avcı, "O an kabullendiler ama şu anda hiçbir ilgi alaka yok, hiç kime arayıp sormuyor. Bizim olayımızın ne olacağı ve ne olduğu belirsiz bir durumda. Olay sivil savcılıktan askeri savcılığa geçti. Askeri savcılıktan bilgi edinemiyoruz. Avukatımıza doğru dürüst bilgi verilmiyor. Şu anda çıkmaza girmiş durumdayız" diye konuştu.

Yetkililerden acılarına çare bulmalarını isteyen Avcı, şöyle konuştu:

"Avukatımın verdiği bilgilere göre özür söz konusu. 'Kriminal raporlardan hiçbir sonuç çıkmadığından dolayı şehidimiz için özür dileriz' diye bir yazı gelmiş. Bu sadece özür ise bilmiyorum. Bizim devletimiz bir hukuk devleti. Bunun böyle olmaması gerekiyor. 4 yılı geçti, 5. yılımıza az kaldı. Zaman aşımına uğramasından korkuyoruz."

Dosyaları tekrar tekrar hakimlerin önüne kadar götüreceğiz. Daha da olmadı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağız" diyen Avcı, olay aydınlanıncaya kadar mücadeleyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

- Olay

Kurttepe mevkisinde 4 Kasım 2010'da evlerinin önünde traktör römorkunun üzerinde oynayan 4 yaşındaki Edanur Avcı'nın başına nereden geldiği belli olmayan mermi isabet etmişti.

Ailesi ve komşuları tarafından Safranbolu Devlet Hastanesine kaldırılan ve ilk müdahalesinin ardından Karabük Devlet Hastanesine sevk edilen Edanur, kurtarılamamıştı.