KARABÜK (AA) - Safranbolu Belediyesine bağlı Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM) bünyesinde açılan kurslarda yapılan ürünlerin sergisi açıldı.

Aslanlar SAKEM Şubesi'nde düzenlenen açılış töreninde konuşan Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, ürünlerin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

SAKEM'in güzel işler yaptığını anlatan Bulacak, "Ülkemizin en önemli meselelerinden birisi eğitim. Bu eğitim de beşikten mezara kadar bütün insanlarımız için hem örgün, hem de yaygın şekilde devam ediyor. SAKEM'de özellikle örgün ve yaygın eğitim beraber yürütülüyor. Bu da başarıyı arttırıyor. Bu tür çalışmaların devam edeceğine inanıyorum ve bu yapılan güzel işlerin yapılacak olan çalışmalara örnek olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da 200'e yakın kursla Safranbolu'ya büyük katkıda bulunduklarını dile getirerek, "SAKEM'de 4 bine yakın kursiyerle, çok önemli kurslarla önemli faaliyetler yaptık. SAKEM her geçen gün şube sayısını arttırdı, istihdama katkıda bulundu. SAKEM kurslarında 100'ün üzerinde öğretmen, 50 civarında da idareci çalışanımız var." dedi.

Bulacak, Aksoy, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Çalışma ve İş Kurumu Karabük İl Müdürü Coşkun Güven ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, kurslarda başarılı olanlara belgelerini verdi.