KARABÜK (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimin ardından binlerce vatandaş tarafından demokrasi nöbetlerinin tutulduğu Safranbolu ilçesindeki Misak-ı Milli Meydanı'nın adı belediye tarafından "Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı" olarak değiştirildi.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da Türk milletinin bir tarih yazdığını söyledi.

Darbe girişiminin başlamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı meydanlara davet etmesiyle birlikte Türk halkının darbecilerin üzerine bir yumruk gibi indiğini ifade eden Aksoy, "15 Temmuz'da bu hain terör örgütüne üye teröristler tarafından onlarca insanımız şehit edildi, onlarca insanımız da gazi oldu. Meydanları dolduran, demokrasisine, milli iradesine sahip çıkan halkımız bu hain darbe girişimini engellemiştir. Türk milleti, bu hain FETÖ üyelerinin yapmış olduğu vatan hainliğini önlerken tüm dünyaya da Türk milletinin gücünü göstermiştir." diye konuştu.

Belediye meclis üyeleriyle ortak karar aldıklarını ifade eden Aksoy, şöyle konuştu:

"Safranbolu Belediyesi olarak darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşlarımızın anısının yaşatılması ve bu hain darbe girişiminin unutulmaması için meclis üyeleri olarak ortak bir karar aldık. İlçemizin en önemli ve yoğun olarak kullanılan Misak-ı Milli Meydanı'nın isminin değiştirilmesini kararlaştırdık. Buranın isminin Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmesini uygun gördük ve meclis tarafından kabul edildi. Bu vesileyle şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı gazilerimize de acil şifalar diliyoruz."