ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenen "16. Dünya Polis ve İtfaiye Oyunları"nda 15 madalya kazanarak büyük başarı elde eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi personeli yurda döndü. Arkadaşlarına destek vermek için itfaiye araçlarıyla Atatürk Havalimanı’na gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye erleri ilginç görüntüler yaşanmasına neden oldu.
60 ülkeden 12 bin polis ve itfaiyecinin katıldığı oyunlarda dördü altın olmak üzere 15 madalya kazanan sporcular, THY’e ait tarifeli uçakla Atatürk Havalimanı’na geldi. Mesai arkadaşları ve yakınları tarafından çiçeklerle karşılanan İstanbul İtfaiyesi kafilesine yönelik tezahüratlarda bulunuldu. Washington’da gösterdikleri büyük başarı ile taktir toplayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi erleri, Atatürk Havalimanı’nda Türk bayrağı ve Doğu Türkistan bayrağı açarak, Çin zulmü altında yaşayan Doğu Türkistanlılar’a destek verdi.
Yarışmada Bench-press dalında bronz madalya alan Osman Aydın, “Ben Bench-press, gülle ve bilek güreşine de katıldım. Bench-press’de bronz madalya aldım, üçüncü oldum. Rakipler güçlüydü. Bu turnuvaya 68 ülke ve 12 bin profesyonel itfaiyecinin katıldığı mükemmel bir organizasyon. Atletik insanlar var. Bunların arasında Bench-press’de dünya üçüncüsü olmak, güllede dünya beşincisi olmak, bilek güreşinde sağ kol ve sol kol olmak üzere dünya şampiyonu olmak ve altın madalya ile buraya gelmek çok gurur verici bir şey. İstanbul’da itfaiyeci olmak onurdur” dedi.
Oyunlarda yarıştığı 71 kilo Grekoromen stilde altın madalya alan güreşçi Şükrü Akyıldız ise, dualarını esirgemeyen Türk halkına ve meslektaşlarına teşekkür etti. Akyıldız, bir basın mensubunun "Güreş mi itfaiyecilik mi zor?" sorusuna, "Yerine göre değişir ama sanki yangın söndürmek daha zor gibi geliyor" cevabını verdi.
Ramazan Alpul ise Türkiye’nin ismini ve bayrağını ABD’de dalgalandırdıkları için çok mutlu olduğunu belirterek, ekipçe ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini anlattı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin başarılı sporcularını karşılamaya itfaiye araçları ile gelen meslektaşları sirenleri çalarken, havalimanındaki itfaiye araçları ilginç görüntülere neden oldu.
(İHA)