ORDU (AA) - Ordu'da 21 ülkeden sporcuların katılımıyla gerçekleştirilen Yıldız ve Genç Kızlar Avrupa Boks Şampiyonası'nın kent esnafının yüzünü güldürdüğü belirtildi.

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19-26 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen şampiyonanın Ordu'da ilk defa düzenlediğini anımsatarak, "Türk Milli Boks Takımımız şampiyonayı takım halinde ikinci tamamlandı. Ordulular olarak milli sporcularımız ve antrenörlerimize tam destek verdik." dedi.

"Ordu'ya gelen başta millilerimiz olmak üzere tüm sporcular ve antrenörler kentten mutlu ayrıldı." diyen Genç, şampiyonanın kent esnafına çok büyük katkı sağladığını söyledi.

Bir hafta süren turnuva için Ordu'ya 350'nin üzerinden sporcu, antrenör ve hakemin geldiğini ifade eden Genç, şöyle konuştu:

"Bundan hiç şüphesiz en çok oteller, esnaf ve hava yolu şirketleri faydalandı. Şampiyona boyunca tüm otellerimizin doluluk oranı yüzde 100'dü. Aynı zamanda yerli ve yabancı sporcular kent esnafından alışveriş yaptı. Bizim ilk tespitlerimize göre bu şampiyona Ordu esnafına 1 milyon lira bıraktı. Açıkçası bu şampiyonanın en çok kazananı Ordu esnafı oldu. Bu da bizler adına son derece mutluluk vericidir."

Yabancı oyuncuların en çok fındıklı ürünleri satın alarak ülkelerine götürdüğünü kaydeden Genç, "Bundan sonra bu sporcuların tatil için de ilimizi tercih edeceklerine olan inancımız tam." açıklamasında bulundu.

Ordu'nun çok büyük bir organizasyonun altından başarıyla çıktığını dile getiren Genç, "Bu konuda bizlere desteklerini esirgemeyen Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç'e teşekkür ederiz. Onların destekleriyle bu şampiyonayı sorunsuz şekilde tamamladık." değerlendirmesinde bulundu.