SAMSUN (AA) - Bayanlar Voleybol 1. Ligi B Grubu Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakentspor, 5. Potsdamer Voleybol Turnuvası'na katılmak için 8 Eylül'de Almanya'ya gideceği bildirildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakentspor'un antrenörü Gökhan Çokşen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Almanya'da SC Potsdam'ın düzenlediği turnuvaya katılacaklarını belirtti.

Turnuvanın takım oyuncularının birbirini tanıması ve maç tecrübesi açısından yararlı olacağını ifade eden Çokşen, "Kazanmak veya kaybetmekten çok bu turnuvanın takımının oluşumuna, oyuncuların birbiri ve teknik kadro ile iletişiminin gelişimine ne kadar katkı sağlayabileceğine önem veriyorum." ifadesini kullandı.

Pasör çaprazı Nazlı Alkan ise bu sezon da şampiyonluk yaşamak istediklerini kaydetti.

Yeni sezon öncesinde takım arkadaşlarıyla iyi uyum yakaladıklarını anlatan Alkan, "İki gün sonra Almanya'ya turnuvaya gidiyoruz. Burada takım olarak eksiklerimizin neler olduğu tespit edip sezon maçları başlayana kadar gidermeye çalışacağız." diye konuştu.

Elif Boran da sezona çok yoğun tempoda çalıştıklarını, Almanya kampını da buna ekleyerek lige hazır gireceklerine inandıklarını söyledi.

Almanya'nın Potsdam şehrinde 9-11 Eylül tarihlerinde MBS Arena'da gerçekleşecek turnuvaya Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakentspor'un dışında SC Potsdam, Belarus Milli takımı ve ST Petersburg takımlarının katılacağı bildirildi.