SAMSUN (AA) - Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı İsmail Yavuz, eğitimde farklı başlıkların tartışıldığını bu nedenle asıl sorunların ikincil planda kaldığını savundu.

Yavuz, bir kafede düzenlediği basın toplantısında 2015-2016 Eğitim ve Öğretim dönemine eğitim camiasının çözülemeyen sorunlarıyla birlikte başlandığını ifade etti.

Temel sorunların başını atanamayan ve aday öğretmenlerin aldığını mevcut öğretmenlerin de çeşitli sorunlar yaşadığını vurgulayan Yavuz, Türkiye'de yaklaşık 300 bine yakın atanamayan öğretmen olduğunu bu öğretmenlerin bir kısmının ise psikolojik sorunlar yaşadığını belirtti.

Öğretmenlik mesleğinin son yıllarda itibarsızlaştırdığını öne süren Yavuz, mesleğin hak ettiği değeri görmesi için mücadele verdiklerini belirterek, "Eğitimin genel anlamıyla ciddi sorunları var. 2015-2016- Eğitim ve Öğretim yılı da bu sorunlarla beraber başladı. Eğitimin temel sorunlarına çözüm bulmak yerine daha farklı siyasi ve ideolojik farklı başlıklar eğitimin gündemi ve tartışma konusu haline geliyor. Bu anlamıyla eğitimin asıl sorunları ikincil bir planda kalıyor" dedi.

Yavuz, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün ulusal düzeyde kutlandığını, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nün ise bütün dünyada kutlandığını anımsatarak, "Tüm eğitim emekçilerinin eğitim çalışanlarının 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Öğretmenlerin statüsü ve tavsiyesi kararı olarak geçen metin gerçek anlamda referans alınsa öğretmenlik mesleğinin bir çok sorununu  da çözeceğini düşünüyorum. Biz de Eğitim-Sen olarak dünyada örgütlü 30 milyona yakın üyesi olan Eğitim Enternasyoneli'nin üyesi bir sendika olarak 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü ülkemizde kutluyoruz" ifadelerini kullandı.