SAMSUN (AA) - Samsun'un Atakum ilçesinde bir annenin bebeğini terk ettiği öne sürüldü.

Alınan bilgiye göre, Körfez Mahallesi'ndeki metruk bir bina önünde bulunan E.G'nin yanına giden bir kadın, lavaboya gideceğini söyleyerek puset içindeki bebeğe bir süre bakmasını istedi.

Uzun süre gelmemesi üzerine çevrede araştırma yapan E.G, kadını bulamayınca durumu polise bildirdi. Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, 1 haftalık olduğu belirlenen erkek bebeği teslim aldı.

Çevredeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyen polis, bebeğini terk ettiği iddia edilen kadının eşgalini belirledi. Kimliğini belirlemek amacıyla kentteki hastanelerde yakın zamanda doğum yapmış kadınları araştıran polis ekipleri, bu kişinin Irak uyruklu S.S.M.A.K. (28) olduğunu tespit etti.

Polis, İlkadım ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde ikamet eden Irak uyruklu kadını ifadesine başvurmak üzere Atakum Şehit Recep Tokur Polis Merkezine götürdü.

Erkek bebek ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde gözlem altına alındı.

S.S.M.A.K'nin polisteki ilk ifadesinde, eşinin birkaç ay önce Irak'ta yaşamını yitirdiğini, bebeğini terk etmek gibi bir amacı olmadığını, kaybolduğu için geri alamadığını söylediği öğrenildi.

S.S.M.A.K. hakkında "bebek terki"nden işlem yapılacağı belirtildi.