SAMSUN (AA) - Samsun'da hasta yakını tarafından darp edilen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ümit Halıcı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın kendisini telefonla arayarak "geçmiş olsun" dileğinde bulunmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Dr. Halıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanedeki tedavisinin ardından evinde dinlediğini ifade etti.

Bakan Akdağ'ın olaya gösterdiği hassasiyete dikkati çeken Halıcı, "Sağ olsun, Sağlık Bakanımız aradı halimi hatırımı sordu. Olayın nasıl meydana geldiğini izah ettim. Sonraki süreçte tedavimle ilgili bilgi verdim. Bakanımın araması bizi sevindirdi. Sahip çıkılmış olmak, ilgilenilmiş olmak güzel bir duygu." dedi.

Bakan Akdağ'ın başkanlığında hastahanelerde gerekli düzenlemeler yapılarak bu tip kötü hadiselerin önüne geçilmesini arzu ettiklerini dile getiren Halıcı, şöyle konuştu:

"Sağlık camiasında hiçbirinin canı böyle yanmasın. Kötü üzücü olaylar yaşanmasın. Ben ucuz atlattığımı düşünüyorum ama ilgilenilmiş olmak Bakanımızın sahip çıkıyor olması bizi çok sevindirdi. İnşallah güvenlikle ilgili gerekli düzenlemeler bir an önce hayata geçer ve bu olayların tekrarı olmaz. Bundan sonraki süreçte beklentim bu tip olayların olmaması. Bu saldırıyı yapanların yanına kar kalmaması ve cezasını çekmesi. Bakanımıza çok teşekkür ederim. Sahip çıkıp araması düşünmesi çok mutlu etti beni. Acımızı biraz olsun hafifletti."

- Olay

İlkadım ilçesi Kökçüoğlu Caddesi'nde uğradığı silahlı saldırı sonucu çeşitli yerlerinden yaralanan 21 yaşındaki Umutcan Aydın, ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmış, burada tedavi altına alınan gencin arkadaşlarından Muhammet Ali O'nun (23) yaralıya müdahale eden Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ümit Halıcı'yı darbettiği öne sürülmüştü. Yumruk darbesiyle gözünden yaralanan doktor Halıcı, acil servisteki müdahalenin ardından tedavi altına alınmış, olaydan sonra kaçan şüpheli Muhammet Ali O, hastane yakınlarında polis ekiplerince gözaltına alınmıştı.