SAMSUN (AA) - İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, "Okul, eğitim sisteminin toplum içinde yaşayan en işlevsel parçasıdır. Okullara eğitim sisteminin damarları diyebiliriz. Bu nedenle okul müdürlerimizin sorumluluğu çok daha yüksektir." dedi.

Esen, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce kentte görev yapan bütün okul müdürlerine "Geleceğin Eğitiminde Yönetici Rolleri" kapsamında "Yönetim ve Liderlik" eğitimi programının açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Esen, eğitim her toplumun hayatında vazgeçilmez bir ihtiyaç ve o toplumun geleceğini şekillendirmede en büyük güç olduğunu vurguladı.

Bir milletin sağlıklı, mutlu, huzurlu, özgür ve güven içinde yaşaması, sonraki nesillere yaşanabilir, her alanda özgür bir ülke bırakmasının ancak ve ancak bilinçli, birikimli, milli ve manevi donanımlı bir eğitim ve öğretimle mümkün olabileceğini kaydeden Esen, şöyle konuştu:

"Samsun eğitimine hareket katmak amacıyla bundan bir yıl önce büyük bir katılımla Samsun Maarif Hareketi'ni başlattık. Bu hareketin en önemli ayaklarından birisi de yönetici niteliklerinin artırılmasıdır. Çünkü bir arada yaşayan ve ortak bir hedefe ulaşmak için bir araya gelmiş kişilerin iş birliği yapması, ortak hedefe ulaşması yönünde tüm çalışanları yönlendirebilecek en etkili gücün yöneticilerimiz olduğunun farkındayız. Amaçları gerçekleştirmek, başarılı, etkili ve etkin olmak için insanlar arasında iş bölümü yapmak gereklidir. Bu iş birliğini sağlayacak, tüm paydaşları bir amaç doğrultusunda çalıştıracak yöneticilere ihtiyaç duyulmaktadır."

"Yeni dünyada ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarının çağın gerektirdiği dinamizme uyan, yeniliklere açık ve hatta yenilikleri bizzat tasarlayan yapılar olmak zorunda" diyen Esen, bu nedenle değişen eğitim kurumlarının yapı ve felsefesinin, bu değişime hızla karşılık verebilen yöneticilere ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Esen, "Okul, eğitim sisteminin toplum içinde yaşayan en işlevsel parçasıdır. Okullara eğitim sisteminin damarları diyebiliriz. Bu nedenle siz okul müdürlerimizin sorumluluğu çok daha yüksektir. Çünkü uğraşımız insandır, toplumdur." dedi.

Üç gün sürecek eğitimde Prof. Dr. Aytaç Açıkalın "Okulu Kültürel Boyutta Yöneltmek" , Prof. Dr. Hasan Onat "Din, Akıl, Bilim ve Medeniyet", Prof. Dr. Servet Özdemi̇r "Eğitim ve Öğretim Liderliği", Doç Dr. Mustafa Yavuz "Öğrenme Liderliği ve Araştıran Okul", Yrd. Doç. Dr. Esat Şanlı ise kurumlarda "Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri" alanlarında tecrübe ve bilgilerini kurum yöneticileriyle paylaşacak.

Söz konusu programın devamında 25 Ağustos 2017 tarihinde okul yöneticileri istekleri doğrultusunda okullarda ilk hafta "Uyum ve Kriz Yönetimi", "Etkili Sunum Teknikleri", "Sosyal Medya Farkındalığı", "İletişimde Beden Dili", "Liderlik ve Takım Yönetimi", "Okul Ortamı ve Çocuk Beyni", "Eğitimde Yaratıcı Okuma ve Etkinliklerle Değerler Eğitimi" konularında atölye çalışmaları yapabilecek.

Programın açılışına Samsun Valisi Osman Kaymak, daire müdürleri ve okul müdürleri katıldı.