SAMSUN (AA) - Samsun'da Canik Belediyesince açılan kursta Suriye, Irak ve Afganistan'dan gelen 70 çocuğa Türkçe eğitimi verildi.

Canik Belediyesi Dış İlişkiler Birimi öncülüğünde, ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve Samsun'da yaşayan Suriye, Irak ve Afganistanlı ailelerin çocuklarına yönelik düzenlenen Türkçe kursu tamamlandı.

Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, 1 yıldır devam eden çalışma kapsamında düzenlenen kursta 70 çocuk, çevreleriyle kolay iletişim kurmaları ve toplumsal uyum sağlamaları amacıyla Türkçe eğitimi aldı. Törende konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bugüne kadar 200'ün üzerinde yabancı kadın ve çocuğa Türkçe kursu verdiklerini söyledi.

Ensar-muhacir anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Genç, "Açtığımız dil kursunun amacı mülteci konumundaki misafir çocukların savaştan dolayı yaşadıkları endişe, korku ve fobilerini yenmek, savaş psikolojilerini üzerinden atmak, ayrıca yaşadıkları ve yerleşik hayat sürdükleri yerlerde barışık, sağduyulu bir hayat sürdürmelerini sağlamaktır." dedi.

Savaşın en büyük mağdurlarının çocuklar, kadınlar ve yaşlılar olduğunu ifade eden Genç, sığınmacılara kol kanat gerdiklerini ifade etti. Genç, "Tabii ki temennimiz misafir kardeşlerimizin ülkelerindeki iç karışıklıkların bir an önce bitmesi ve ülkelerine huzur içerisinde dönmeleridir. Ancak bu geçiş sürecinde biz de bu çocuklarımıza yönelik örnek olması amacıyla dil eğitimi düzenliyoruz. Bu dil kurslarını hem misafir kardeşlerimizin bizim insanımızla hem de bizim insanlarımızın misafir kardeşlerimizle doğru iletişim kurması açısından önemsiyoruz. Bugüne kadar 200'ün üzerinde kadın ve çocuk Türkçe öğrendi." diye konuştu.

Konuşmanın ardından eğitimini tamamlayan çocuklar, Türkçe şiirler ve şarkılar söyledi.

Tören, Genç ve diğer protokol üyelerinin çocuklara eğitim sertifikalarını vermesinin ardından sona erdi.

Programda Kardeş Eli Yardımlaşma Derneği Başkan Vekili Doç. Dr. Metin Yılmaz, Canik Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü Ali Kemal Tural ile Türkçe kursuna katılan çocukların aileleri yer aldı.