SAMSUN (AA) - Canik ilçesinde 400 Suriyeli çocuğa, Canik Belediyesi ve bazı yardım derneklerince bayramlık hediye edildi.

Canik Belediyesi, Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği, Kardeşeli Yardımlaşma Derneği ve Uzat Elini Yardım Organizasyonu işbirliğiyle Canik Kültür Merkezinde düzenlenen dağıtım töreninde konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin hicret ettiklerini ve muhacir olduklarını söyledi.

Muhacirlerin bayramı bayram gibi yaşamaları için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Genç, "Buna katkı sağlayan Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği, Kardeşeli Yardımlaşma Derneği ve Uzat Elini Yardım Organizasyonuna ve oraya katkı sağlayan iş adamlarımıza, ramazan ayında onlardan Allah razı olsun, onlara teşekkür ediyoruz." dedi.

Kardeşeli Yardımlaşma Derneği Başkan Vekili Doç. Dr. Metin Yılmaz ise Ramazan Bayramı'ndan önce Suriyeli sığınmacıları sevindirmek istediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Genç, Kardeşeli Yardımlaşma Derneği Başkan Vekili Yılmaz, Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği Genel Başkanı Rahim Türk ve Uzat Elini Yardım Organizasyonu Genel Başkanı Cengiz Eyibil, 400 çocuğa bayramlıklarını hediye etti.

Eyibil, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Genç ve Türk'e plaket takdim etti.