SAMSUN (AA) - Ensar Vakfı Samsun Şubesi tarafından "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi" konferansı düzenlendi.

15 Temmuz Şehitler Parkı Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan Diriliş Postası Yazarı Erem Şentürk, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde artık devlet ve hükümetinin ayrı olmadığını, milletin devlet olduğunu söyledi.

Mevcut sistemde Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) 16 üyeyi bürokratların atadığını belirten Şentürk, "Şimdi o yok. Çok sevdikleri, parlamenter sistem, uydurdukları meclis HSYK'ya kaç üye atıyor şu anda biliyor musunuz? Sıfır. Hani siz meclisi çok seviyordunuz? Hani yetkiliydi? 16 üyeyi bürokratlar atıyor. Kim bu bürokratlar, bilmiyoruz. Şimdi yeni sistem diyor ki senin yetkin 'sıfır'. Cumhurbaşkanı yine aynı sayıyı atayacak ama meclis de 7 tane atayacak." dedi.

"Başkan bir tane oluyor ve bütün yetkiler onda toplanıyor" denildiğini aktaran Şentürk, şöyle devam etti:

"Zaten devlet öyle bir şey. "O yetkiye yarın manyağın biri başa gelirse". İki saçmalık var. Birincisi kalben söylüyorum ki bu millet yüzde 51 oyla bir manyağı seçmez. Zaten şu anki sistem, 'manyak gelirse' deyip adamı çalıştırmama üzerine kurulu. Zaten hiç denetleme sistemi yokmuş gibi numara yapıyorsunuz ya bazı milletvekillerinin hoşuna gitmeyebilir. Şu an bir milletvekiline görevi kötüye kullanmaktan dava açabilir misiniz? Açamazsınız. Çünkü onun görev tanımı yok. Yeni sistemde 600 milletvekili olacak. Kanun yapacaksınız ve tek adam olacak. Ne mahsuru var."

Yeni sistemin "Recep Tayyip Erdoğan" meselesi olmadığını ifade eden Şentürk, "Defalarca kendisi de 'ben zaten ölümlüyüm, öleceğim' demiştir. 'Evlada devlet bırakma fırsatını kaçırıyorsunuz' diyor. Çünkü evlada devlet miras edilir, hatalar miras edilir. Bu millet 100 yıldır İtalya'nın hatasını yapıyor. Bir hata yapacaksa kendi hatasını yapsın. Evladı, kendi hatasını miras etsin, kendi devletini kursun ve evladına devlet miras etsin. Evlada para miras edilir, bir sürü şey olur da vallahi devlet bir giderse ne o ev ne o tarla hepsi değersiz çöp olur." diye konuştu.