SAMSUN (AA) - Gazeteci-yazar Süleyman Özışık, "Vatandaşlarımız tankların önüne durarak ve 27 gün boyunca meydanları boş bırakmadan vatanına milletine sahip çıktı." dedi.

Özışık , Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda düzenlenen "Yeniden Diriliş 15 Temmuz" konulu konferansta yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi milletin sokaklara çıkıp, karşı koymasıyla darbe girişiminin başarısız olduğunu söyledi.

Vatandaşların tankların önüne durarak ve 27 gün boyunca meydanları boş bırakmadan vatanına milletine sahip çıktığını dile getiren Özışık, "Ezan ve sala sesleriyle bu ülkede bambaşka bir süreç yaşandı. Vatandaşlar tankların önüne durarak ve 27 gün boyunca meydanları boş bırakmadan vatanına milletine sahip çıktı. Biz toplumun içindeki bazı kardeşlerimize haksızlık yaptık. Biz gençlerimizi vatanına milletine bağlı olmadığını sanıyorduk. Onlar bizi utandırdı. Onlardan özür diliyorum. Nasıl bir vatansever olduklarını gösterdiler." ifadelerini kullandı.

- "Perinçek boşalan yerlere kendi adamlarını yapılandıracakı Cumhurbaşkanı engel oldu"

Bazı medya kesiminin algı operasyonu ile darbe girişimine zemin hazırladığını ancak milletin iradesinin bunun önüne geçtiğini belirten Özışık şunları kaydetti:

"Maalesef toplumu isyana teşvik etmek için bazı olaylar yapıldı. Türkiye'nin tam şaha kalkacağı zaman gezi parkı gibi ahmakça bir olay yapıldı. Bunlar darbe girişimine zemin hazırlamaktı. Ama çok şükür tutmadı. Bu ülkenin zor zamanında parti ayrımı gözetmeksizin, 'Ben devletimin yanındayım' diyen Sayın Devlet Bahçeli de benim kahramanımdır. Doğu Perinçek ekibi, askeriye de boşalan yerlere kendi adamlarını yapılandıracaktı ama Cumhurbaşkanı buna engel oldu. Bu yapılanmaya izin vermedi"

Konferansa Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.