SAMSUN (AA) - Anadolu Samsun Dernekler Federasyonunca (SAMDEF) düzenlenen Samsunlular Büyük Buluşması, İstanbul'da gerçekleştirildi.

SAMDEF'ten yapılan yazlı açıklamaya göre, İstanbul'da bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "19 Mayıs ruhuyla yaza merhaba" gecesi kutlandı.

İstanbul Kartal İskelesi'nde toplananlar, feribotlarla davul zurna eşliğinde Büyük Ada'daki etkinlik alanına geçti.

SAMDEF Genel Başkanı Metin Şenel, buradaki konuşmasında, programı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlanmaları kapsamında düzenlediklerini belirtti.

Hem Samsunlu hemşehrilerini bir araya getirmek hem de dostluğu, birlik ve beraberliği pekiştirmeyi amaçladıklarını anlatan Şenel, şunları kaydetti:

"Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bu ülkeyi bizlere emanet ederken çok büyük mücadeleler vermiştir. Bandırma Vapuru ile Samsun’a gelerek yakılan meşalenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Bu değerli insanları eleştirilerle yok etmeye kimsenin gücü yetmez. SAMDEF olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda hareket edip, bu ülke ve değerlere sahip çıkacağız. Bandırma Vapuru'ndaki insanların taşıdığı ruhu taşıyoruz. Bu ruhumuzu değiştirmeye kimsenin gücü yetmeyecek."

Yıldırım Bekçi, Sibel Yıldırım ve Hüseyin Şimşek'in konser verdiği programda, Atatürk'ün sevdiği şarkılar albümünü seslendiren Serap Yenici de yer aldı. Programda, bir süre önce vefat eden İbrahim Erkal da anıldı.

Etkinliğe katkıda bulunanlara Şenel ile SAMDEF yönetim kurulu üyelerince plaket verilen programa, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç ile davetliler katıldı.