Viranşehir Kaymakamı Ahmet Karatepe, Gaziantep Milletvekili Mehmet Akyürek ve beraberindeki heyet, PKK’lı bir grup teröristin saldırısına uğrayan Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesindeki Karakuzu Karakolunu ziyaret etti.
Viranşehir Kaymakamı Ahmet Karatepe, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek İlçe Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Atakan Dorukbay, Kaymakamlık Yazıişleri Müdürü Haşim Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Esat Uğur, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Özen, İlçe Müftüsü Kamil Oktay, AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım, Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz ve Viranşehir Temsilcisi Pınar Çuvanlıoğlu, Korucular ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Koyuncu, Viranşehir TÜGVA Temsilcisi Erol Direk, Viranşehir AK Ocaklar İlçe Başkanı Koç Ali Şehmusoğlu ve bir grup gazi, 5 Ekim 2016 tarihinde teröristlerin uzun namlulu silahlarla saldırdığı karakolu ziyaret etti.
Terörist grubun hain saldırısında Uzman Çavuş Erdi Demirer’in şehit edildiğini hatırlatan Kaymakam Karatepe ve Milletvekili Akyürek, karakol komutanı ve askerlere başsağlığı dileyerek, her zaman yanlarında olduklarını kaydetti. Kaymakam Karatepe, "Geçen gün hain bir saldırı sonucu şehit edilen Uzman Çavuş Erdi Demirer için buraya geldik. Allah şehidimize rahmet etsin. Peygamber Efendimize komşu eylesin. Her canlı ölümü tadacaktır. Önemli olan hakkın yanında olabilmektir. Bu kardeşimiz de hakla beraberdir. Ve şehitlik mertebesine ulaşmıştır. İnançlı insan ölümden korkmaz. İmansız bir şekilde ölmekten korkar. İnşallah şehitlik mertebesine ulaşmak nasip etsin. Tüm güvenlik güçlerine baş salığı diliyorum. Allah sizinle beraber olsun” dedi.
Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek ise "Haince ve kalleşçe yapılan bir olay. Bir şehidimiz ölür ama binlerce şehit olmayı bekler. Biz şehitlerimiz sayesinde buradayız. Terörü lanetliyorum. Şehitlerimiz ölmemişlerdir. Onlar Peygamber Efendimize komşu olmuşlardır. İnşallah bu son şehidimiz olur. Tüm güvenlik güçleri kardeşlerimize başsağlığı diliyorum” diye konuştu.
Askerlerle tek tek tokalaşan ve bir süre sohbet eden heyet, daha sonra vedalaşarak buradan ayrıldı.
(İHA)