SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Terme ilçesinin altyapısı için yaklaşık 11 milyon lira yatırım yapıldığını bildirdi.

SASKİ Genel Müdürü Demircioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 4 ay önce başlayan Terme Kanalizasyon ve Yağmur Suyu İnşaatı Projesi'nin 10 milyon 600 bin liraya mal olacağını kaydetti.

Çalışmaların şehir merkezinde devam ettiğini, proje tamamlandığında ilçenin altyapı sorununun büyük ölçüde çözüme kavuşacağını anlatan Demircioğlu, şöyle devam etti:

"Projeyi Kasım ayı sonunda tamamlamayı hedefliyoruz. Kanalizasyon ve yağmur suyu olmak üzere 20 kilometre altyapı hatları yapılacak. Şimdiye kadar 14 kilometre kanalizasyon ve yağmur suyu şebeke hattını tamamladık. Terme şehir merkezinde şimdiye kadar gerçekleştirilen en büyük altyapı projelerden biri olacak."

Demircioğlu, daha önce İlkadım, Atakum, Canik ve Tekkeköy olmak üzere 4 ilçeye hizmet verdiklerini, 2014 yerel seçimlerinden sonra 13 ilçe belediyesinin Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edildiğini ve 17 ilçeye hizmet vermeye başladıklarını kaydetti.