SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Yakakent ilçesinin alt yapı sorununu çözmek için, büyük bir projeye başladıklarını söyledi.

Yakakent -Samsun Atıksu Arıtma Tesisi, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu İnşaatı Projesi’nin, alt yapı çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Demircioğlu, proje tamamlandığında Yakakent'de kanalizasyon ve yağmur suyu sorununun tamamen ortadan kalkacağını belirtti.

Projenin 23 milyon 317 bin liraya mal olacağını kaydeden Demircioğlu, "Bu projeye 7 ay önce start verdik. Şimdiye kadar, Yakakent de yüzde 10'luk alt yapı çalışması yapıldı. İlçelerdeki alt yapı sorununu çözüme kavuşturmak için, gece gündüz çalışmalarımızı sürmektedir. SASKİ olarak tek hedefimiz, kanalizasyonu, yağmur suyu ve içme suyu, sorunu tamamlanmış, yerleşim yerleri yaratmaktır. Bunun için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız." diye konuştu.

Demircioğlu, projenin 2018 yılı sonun da tamamlanacağını ve projeyi SASKİ ve İller Bankasıyla birlikte yürüttüklerini sözlerine ekledi.