SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Alaçam ilçesi kırsalındaki mahallelerin içme suyu sorununu çözeceklerini bildirdi.

Demircioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Alaçam ilçesi Etyemez, Bekiroğlu ve Killik mahalleleri içme suyu inşaatı yapım işi projesine 6 ay önce başladıklarını ifade etti.

Maliyeti 3 milyon lirayı bulacak projede şimdiye kadar 20 kilometre içme suyu hattı döşendiğini anlatan Demircioğlu, toplam 35 kilometre hat döşeneceğini kaydetti.

Projenin 2017 yılı sonunda tamamlanmasının hedeflendiğine işaret eden Demircioğlu, "Proje tamamlandığında Alaçam ilçesinin kırsal yerleşim bölgelerinde yer alan Etyemez, Bekiroğlu ve Killik mahallelerinde su sorunu kalmayacak. İçme suyu hatları ve depo inşaatı çalışmaları ise yoğun tempo da devam ediyor." ifadelerini kullandı.

SASKİ İçme Suyu Daire Başkanı Cihan Güller ise, proje kapsamında 30 metreküplük 2 içme suyu deposu, sondaj ve terfi binası ile 13 vana odası yapılacağını ayrıca, 5 içme suyu deposunun tadilat çalışmalarının devam ettiğini aktardı.