ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde dedesi tarafından 5 bin lira karşılığında başka bir aileye satılmak istenen ancak annesinin yetkililere haber vermesiyle son anda kurtarılan bebek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca koruma altına alındı.

Geçen hafta doğum yapmak üzere gittiği Ereğli Devlet Hastanesi yetkililerine, bebeğinin para karşılığında başka bir aileye verilmek istendiğini ihbar ederek, çocuğunu satılmaktan kurtaran B.M. (24) ile bebeği hastaneden taburcu edildi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerince anneden teslim alınan erkek bebek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İlçe Müdürlüğünce koruma altına alındı.

9 Şubat'ta doğum yapmak üzere hastaneye giden B.M'nin hastane yetkililerine, "Doğuracağım çocuğumu ailem 5 bin lira karşılığında başka bir aileye satacak. Servis önünde bekliyorlar, çıkışta bebeği teslim edecekler." şeklindeki ifadesi üzerine gözaltına alınan B.M'nin babası A.M. (58), çocuğu istemedikleri için masrafları karşılığında söz konusu çifte vereceğini savcılıktaki ifadesinde itiraf etmişti.

Gözaltına alınan dede ile bebeği 5 bin lira karşılığında alacakları öğrenilen S.S. (35) ve C.S. (29), savcılıktaki ifadelerinin ardından salıverilmiş, anne B.M. de hastanede polise verdiği ilk ifadesinde, imam nikahlı eşi S.T'den ayrıldığını ve nerede olduğunu bilmediğini söylemişti.