ARTVİN (AA) - Şavşat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Kızılay Şavşat Şubesi işbirliğiyle kurulan aşevi düzenlenen törenle açıldı.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, açılışta yaptığı konuşmada, devletin ve hükümetin her zaman yardıma muhtaç ailelerin yanına olduğunu söyledi.

Projenin öneminedikkati çeken Doğanay, "Devletimizin sıcak yüzünü vatandaşlarımıza her türlü hissettiriyoruz. Bu çok önemli ve anlamlı bir projedir. Burada yemek yiyemeyen vatandaşlarımızın evlerine kadar yemek götürülmektedir. Hayırlı olsun." dedi.

Şavşat Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı da aşevinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından temin edilen yaklaşık 400 bin lira kaynakla kurulduğunu belirtti.

Kızılay işbirliğiyle hayata geçirdikleri bu projeyle evinde yemek yapamayacak derecede yaşlı, hasta ve engelli vatandaşlara, günde iki öğün yemek verileceğini kaydeden Ambarcı, şöyle konuştu:

"Evlerinden çıkıp yemeğini alamayacak durumdaki vatandaşlarımız için yemekler aşevi hizmet araçlarıyla bizzat aşevi personeli tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Aşevi sayesinde evleri uzak olan ve maddi durumları iyi olmayan öğrencilerimize de öğle yemeği imkanı sağladık."

Kaymakam Ambarcı, öğlen ve akşam olmak üzere günde iki kez yaklaşık 150 kişiye yemek verileceğini de kaydetti.

Açılışa, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ile Aile ve Sosyal Politikalar Müsteşar Yardımcısı Mustafa Kahraman da katıldı.