Mardin-Diyarbakır karayolunda askeri aracın geçişi sırasında, yola tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Ordulu Jandarma Er Yunus Kaymak’ın (20), memleketi Ordu’nun Akkuş ilçesinde binlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.
İlk olarak Diyarbakır’dan Samsun-Çarşamba Havaalanına askeri uçakla getirilen şehidin cenazesi Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ait araçla Ordu’nun Akkuş ilçesi Çayıralan Mahallesi’ne getirildi. Akkuş’un Çayıralan Camii meydanında yapılan törene Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu, Ergün Taşçı, Kara Kuvvetleri Komutanı İstihkam Daire Başkanı Tuğgeneral Mücahit Zorlutuna, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Akkuş Kaymakamı Hüseyin Atila, ilçe belediye başkanlar, şehidin ailesi, yakınları, askeri ve mülki erkan ile 15 bini aşkın vatandaş katıldı.

İKİ KARDEŞ AYNI ACIYI PAYLAŞTI
Cenazede, 2009 yılında Tokat Reşadiye’de şehit düşen Kemal Bide’nin annesi İlber Bide de bulundu. Şehit Yunus Kaymak’ın teyzesi olan Dilber Bide, oğlundan sonra yeğenini de şehit verdiğini belirterek teröre lanet etti. Şehidin baba, anne ve kardeşleri tabutun başında uzun süre gözyaşı döktü. Ordu Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu’nun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Yunus Kaymak, tekbirler eşliğinde aile kabristanlığında toprağa verildi.
(İHA)