TRABZON (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör operasyonunda şehit olan ve komutanına, "Şehit düşersem beni Trabzon'da kavşağa defnedin" dediği öğrenilen Astsubay Kıdemli Çavuş Ünal Biçakcı'nın adı, defnedilmek istediği kavşakta yaşatılacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Sur'daki operasyonda şehit düşen Astsubay Kıdemli Çavuş Biçakcı'ya Allah'tan rahmet, ailesine ve millete başsağlığı diledi.
Şehit Biçakcı'nın naaşı Trabzon'a getirildiğinde, komutanıyla görüştüğünü anlatan Gümrükçüoğlu, "Komutan, evladımızın kendisine şehit olduğunda Trabzon'da Atapark'taki kavşağa defnedilmeyi vasiyet ettiğini söyledi. Evladımızın, şehadet mertebesinin her zaman hatırlanması manasında böyle bir isteği olmuş. Daha sonrasında defnedilmek istediği kavşağın, Ayasofya kavşağı olduğu da başkaları tarafından ifade edildi" dedi.
Gümrükçüoğlu, şehidin vasiyetini yerine getirebilmek için hem Atapark hem de Ayasofya kavşağında incelemede bulunduğunu anlatarak, şöyle devam etti:
"Sonra trafik ve emniyet gibi diğer değerlendirmeler neticesinde, oralara defin imkanı olmadığı görülünce bunu anne, babası ve ailesiyle paylaştık. Aile, o büyük makamın insanların her zaman hafızasında yaşaması amacıyla bunu istediğini, şehitliğin dışarıdan insanlarımız tarafından görülebilirliğinin sağlanmasını gaye edinerek böyle bir talebi olduğunu ifade ettiler. Biz de ailesine il genelindeki şehitliklerimizin dışarıdan görünebilir olduklarını, Sülüklü'deki şehitliğimizin de duvarlarının kaldırılacak olması münasebetiyle görünür olacağını ifade ettik. Ardından şehidimizin defin işlemini, Sülüklü'deki şehitliğimizde gerçekleştirdik."
Gümrükçüoğlu, şehidin adının Atapark kavşağına verilmesini istediğinin kendisine iletildiğini anımsatarak, "Meclisimizin tensibiyle genç yaşta vatanı için can veren şehidimizin ismini yaşatmayı amaçlıyoruz. Hangi kavşak olacağına dair nihai karar, ailesiyle görüşülerek alınacak. Kararın alınmasının ardından konu Meclisimizde gündeme getirilecek" diye konuştu.
Sur'daki operasyonda 5 Şubat'ta şehit düşen Biçakcı, 6 Şubat'ta binlerce kişinin katıldığı törenin ardından Trabzon'un Sanayi Mahallesi'ndeki Sülüklü Asri Mezarlığı'ndaki şehitlikte defnedilmişti.