Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde şehit düşen 3 askerden 20 yaşındaki Yunus Yılmaz’ın Elazığ’daki ailesine acı haber verildi. Şehit askerin, annesine aldığı hediye telefonu göndermek için çarşıya çıktığı öğrenildi.
Olay, bugün saat 16.00 sıralarında Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Cengiz Topel Caddesi’nde meydana gelmişti. Haruna Karakolundan çarşıya gelen askerler Ramazan Köse, Ramazan Gülle ve Yunus Yılmaz, maskeli kişilerin silahlı saldırısı sonucu şehit olmuştu.
Şehitlerden Bingöllü Yunus Yılmaz’ın Elazığ’ın Kovancılar ilçesi Bağlar Mahallesi’nde oturan ailesine acı haber verildi. Acı haberi alan aile gözyaşlarını tutamazken, olayı duyan yakınları da eve geldi. Asker ve polislerin yanı sıra sağlık ekipleri de evde hazır bulundu.

ANNESİNE ALDIĞI HEDİYEYİ GÖNDERMEK İÇİN ÇARŞIYA ÇIKMIŞ
Eve gelenlerin taziyesini kabul eden şehit Yılmaz’ın şantiye işçisi babası Saim Yılmaz, "Bu acı hepimizin. Ben 10 yıla yakın koruyucu olarak görev de yaptım, vatan sağ olsun" dedi.
Kendisinin oğlu ile en son olay saatlerinde saat 16.00’da görüştüğünü ifade eden acılı baba Saim Yılmaz, “Çarşıda beni aradı, sonra ben aradım ama ulaşamadım. Konuştuğumuzda hal hatırını sordum. Oğlum bana ‘anneme hediye telefon aldım, onu gönderiyorum, kargoya gidiyorum’ dedi. Ben de ona; ’niye aldın paran var mı, senin ihtiyacın var mı’ diye sormuştum” şeklinde konuştu. Baba Yılmaz, önümüzdeki ayın 5’inde oğlunun 6 aylık asker olacağını da dile getirdi.
Yılmaz ailesi, şehit asker Yılmaz’ın naaşının memleketi Bingöl’ün Karlıova ilçesi Çatak köyünde defnedilmesine karar verdi. 5 kardeş olduğu öğrenilen şehit askerin ailesi Kovancılar’daki evlerinden minibüse bindirildi. Anne Aysel Yılmaz minibüse binerken gözyaşlarını tutamadı.
Şehit ailesi ve yakınlarının bulunduğu minibüs, ambulans eşliğinde Bingöl’e hareket etti.
(İHA)