İlk görev yeri olan Siirt’in Eruh ilçesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 24 yaşındaki Uzman Çavuş Yunus Emre’yi son yolculuğuna binlerce Ispartalı uğurladı. Şehidin cenaze namazını imam olan abisi kıldırdı.
15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında düzenlenen cenaze törenine Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Ak Parti Milletvekili Said Yüce, CHP Milletvekili İrfan Bakır, MHP Milletvekili Nuri Okutan, Jandarma Özel Harekat Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, Isparta Garnizon Komutan Vekili Albay Cüneyt Üşmez, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Cömert, siyasi parti, meslek odası ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile binlerce vatandaşlar katıldı.
Şehidin babası İsmail Emre, cenaze namazından önce oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutu önündeki fotoğrafını son kez öperken, kardeşi Osman Emre de şehidin tabutuna sarıldı. Kadın subaylar ise, şehidin nişanlısı Rabia Alyüz ve annesi Emine Emre’nin yanından ayrılmadı ve onlara teselli verdi. Törende, şehidin özgeçmişi okundu.

"KOMUTANINDAN DEĞİL, BAŞINDAKİ FETÖ’SÜNDEN EMİR ALARAK..."
Şehidin cenaze namazı öncesi konuşan Isparta Müftüsü Galip Akın, dinimize göre her nefsin ölümü tadacağını söyleyerek "Ancak nefis vardır robotlaşmış bir vaziyette. Komutanından değil başındaki FETÖ’sünden emir alarak, benim milletime, benim askerime, benim polisime, benim kadınıma, kızıma silah sıkarken ölür. Nereye gider? Hainler mezarlığına gider, anası, babası bile kabul etmez. Ama insan vardır şehit olur. İşte önümüzde Yunus Emre’miz. Isparta’nın bütün insanları kucağını açar, peygamberin kucağına gönderir" dedi. Daha sonra şehit için helallik istendi.

CENAZEYİ ŞEHİDİN İMAM ABİSİ KILDIRDI
Şehit Yunus Emre’nin cenaze namazını ise imam olan abisi Mustafa Emre kıldırdı.
Cenaze namazının ardından askerlerin omzunda top arabasına konan şehit Uzman Çavuş Yunus Emre’nin cenazesi tekbirlerle Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi.
(İHA)