BARTIN (AA) - Şırnak'ın Uludere ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Uğur Akyer'in harap durumdaki babaevi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatı doğrultusunda yenilenerek anahtarı aileye teslim edildi.

Türkiye-Irak sınırı yakınlarındaki Gülyazı Karaçalı üs bölgesinde görevli Akyer'in şehit düştüğü haberinin 7 Kasım'da ailesine verilmesinin ardından taziyeye gelen yetkililer, şehidin babaevinin harap durumunu ilgili makamlara iletti.

Şehit Akyer'in "Anne ve babasına yeni bir ev alma" hayalini de öğrenen yetkililer, ailenin eski evinin yıkılarak yeni bir konut yapılması için çalışma başlattı.

16 Kasım'da temeli atılan 2 katlı evin tamamlanmasıyla şehidin anne ve babasına anahtarı teslim eden Vali Yardımcısı Mesut Gençtürk, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan şehidin babaevinin ilgililerce görülmesinin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yeni bir ev yapılması için talimat verildiğini anımsattı.

Vali Seyfettin Azizoğlu'nun koordinatörlüğünde ildeki ilgili kurum ve kuruluşlarca hummalı bir çalışma içerisine girildiğini ve evin 80 gün gibi kısa bir zamanda tamamlandığını ifade eden Gençtürk, "2 katlı, kaloriferli, 108 metrekareden toplam 216 metrekare evin anahtarını aileye teslim ediyoruz. Emeği olan herkese teşekkür ediyoruz. Burada güzel bir işbirliği örneği sergilendi ve Bartın halkı, şehidin ailesine sahip çıktı. Ailemiz de inşallah güzel günlerde bu evde oturur" diye konuştu.

Gençtürk, aileye anahtarı teslim ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu.

- "Evladımın hayali gerçek oldu"

Anne Asiye Akyer, hüzün ve mutluluğu bir arada yaşadığını ifade ederek, "Oğlumun en büyük hayali bize ev almaktı. Evladımın hayali gerçek oldu. Allah devletimizden bin kere razı olsun. Bizi mağdur etmedi. Oğlumuz, vatanımız için, bayrağımız için şehit oldu ama o hep bizim yanımızda" ifadelerini kullandı.

Şehidin babası İbrahim Akyer de Başbakan Davutoğlu'nun kendisini bizzat 3 kez aradığını ve evin durumu hakkında bilgi aldığını söyledi.

Akyer, "Allah devletimizden, emeği geçenlerden razı olsun. 80 günde evimiz tamamlandı, 1-2 gün içinde de taşınacağız" dedi.

Jandarma Alay Komutanı Albay Tekin Aktemur ve Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman'ın da yer aldığı ziyarette ilgililer, evde incelemede bulundu.

Türkiye-Irak sınırı yakınlarındaki Gülyazı Karaçalı üs bölgesinde görevli Piyade Uzman Çavuş Uğur Akyer, 7 Kasım'da teröristlerce döşenen mayının patlamasıyla şehit olmuştu. Akyer'in cenazesi, 8 Kasım'da Bartın'ın Kozcağız beldesinde toprağa verilmişti.