KASTAMONU (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde 26 Mayıs'ta terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Uğur Yıldız'ın ismi, Kastamonu'daki köyünde inşa edilen camiye verildi.

Çerçi köyü Dere Mahallesi'nde inşa edilen "Şehit Polis Uğur Yıldız Camisi"nin açılışı yapıldı. Açılışta, şehidin eşi Perihan ve annesi Fahriye Yıldız gözyaşlarını tutamadı.

Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, yaptığı konuşmada, şehadet mertebesinin hiçbir millette bu kadar öne çıkmadığını belirtti.

İbadet edebilecekleri yeni bir camiye kavuştuklarını dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bu hayırla da yetinmeyip, camimize geçtiğimiz aylarda yitirdiğimiz, bu ülke için, bizler için canını feda eden şehidimizin adını vermek suretiyle bir başka hayrı hep birlikte yad ediyoruz. Bugünkü kadromuz, aslında bizi diğer milletlerden ayıran bir kutsiyeti de ortaya koyuyor. Bütün ayrılıklarımızı bir tarafa bırakıp, her siyasi görüşten, her farklı ideolojiden pek çok insanımızı bir arada görmemiz, diğer milletlerden farkımızı ortaya koyuyor. Bu nedenle ülkemiz güçlü."

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik ise "Vatan uğruna canını feda eden Çerçi köylü Uğur Yıldız kardeşimizin adına bu cami inşa edildi. Atalarımız camiye ne kadar önem verdiyse bizler de aynı şekilde önem ve değer veriyoruz. Bu işe destek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş da şehit polis Uğur Yıldız'ın ismini il merkezinde de yaşatmak adına çalışmalara başladıklarını söyledi.

Çalışmanın gelecek günlerde tamamlanacağını kaydeden Babaş, "Bu ibadet yuvaları bizim için çok önemli. Camilere gerekli hassasiyet ve özeni göstermeliyiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından dua edilerek caminin açılışı yapıldı ve namaz kılındı.

Açılışa, AK Parti, CHP ve MHP il başkanları ile vatandaşlar katıldı.